Sunday, April 5, 2015

Hari ke 5 di KK

5 April 2015, hari ke 5 kami di Sabah.

Terasa begitu banyak perkara yang berlaku di bulan April 2015 ni. 

Semalam 4 April 2015, Mama Juwie meninggal dunia. Semalam juga, kemalangan helikopter yang melibatkan JJ...al-fatihah. Kebakaran di Semporna Sabah dan 2 kali berlaku. Anak PM dengan TPM kahwin dan yang paling menyebabkan keluhan di kalangan rakyat pastinya adalah GST.

Dan saya...memulakan satu fasa hidup baru saya di sini, di KK.

Semalam, kami sibuk, finalize kan perjanjian sewa rumah sewa kami. Hari ini juga, kami sibuk, pergi bersihkan rumah, dan seterusnya beli barang-barang yang basic, bagi membolehkan kami tinggal di rumah sewa kami. Hmm.

Cuaca pulak, adalah super panas. 

Hati juga panas sebab bila beli barang-barang, memang lah mahal di Sabah ni. Dengan GST lagi. Kami memang kena menukar budaya hidup kami di sini. Kami kena kurangkan makan di luar, maksudnya, kena selalu masak di rumah. Boleh aja kut, rezeki di tangan Allah.

Duit juga mengalir keluar dengan lajunya. It's only 5 April but I am already counting days...yup, bila la nak dapat gaji balik ni...he he. 

But...above all that, I do have faith that everything will be all right, insyaa allah. Do pray for me guys...No comments:

Post a Comment