Monday, May 13, 2013

Ehhh, saya dah kurus

Ha ha ha...jangan percaya...ini namanya feel good post.
 
Tak salah kan? Satu doa juga kalau kita cakap perkara-perkara yang baik, insya allah makbul. Kalau kita cakap benda tak baik pun dikira doa juga, jadi, perkara yang tak baik, yang negatif, tak perlu cakap selalu atau tulis dalam blog, nanti 40 orang baca, ulang-ulang benda yang sama, haaaa, takut makbul pulak.
 
Cakap fasal cakap ulang-ulang ni adalah doa, bukan muslim aja yang percaya tau, ada seorang officer saya di Division lama, SR ni, dia ni Hindu, dia pun percaya juga. Sebenarnya basic hidup ni sama aja, jadilah orang yang positif. Tanamkan sifat positif tu sehingga jadi tabiat, sampai waktu kita marah pun kita akan jadi positif, insya allah. Nasihat ini adalah untuk diri saya dan anda semua juga...
 
Ohh, let's go back to my Ehhh, saya dah kurus ni kan. Last week, ada 2 orang kata saya dah kurus. Saya senyum aja. Saya bagi tahu hubby, hubby bagi semangat, dia kata, kena tingkatkan my exercise...
 
Hmmm...tadi, ada sorang lagi kata saya kurus, saya diam aja, tapi dalam hati cakap lah juga, aaamin, moga makbul.
 
Tapi yang terkejutnya, saya baru pergi toilet dan tengok cermin..dan saya rasa macammmmmm, ada sedikit kekurusan.
 
Hikkkssss...itulah namanya perasaan yang suka perasan.
 
Ha ha ha ha..saya nampak kecik sikit sebab hari ni saya pakai baju kurung moden kut, selalunya saya pakai baju kurung biasa kan....heeee
 
Tak pelah, saya akan meneruskan my exercise regime. Last week saya cuma achieve 10kms sebab weekend tu sangatlah busy kan. Walau bagaimanapun, saya harap ada banyak kalori yang keluar sewaktu saya pergi spend selama 3 jam di IKEA, juga sewaktu saya berpeluh-peluh di rumah saya juga di rumah mekyah dek kerana cuaca sekarang yang tersangatlah panas. S
 
Semoga waktu yang saya gunakan untuk masak nasi lemak dengan sambal udang petai dan nasi lemak pada pagi Ahad tu juga mengeluarkan banyak peluh..juga waktu kemas katil, juga waktu jemur kain...ha ha ha...
 
Okaylah...nanti, kalau hubby dah upload gambar dari camera ke PC, I shall upload some photos ye on my activities last Saturday dan Sunday. Barulah best sikit kan, sebab mesti dah ramai bosan tahap gaban baca saya punye post syok sendiri ni..wokeh..bubaiiiii
 
 
 

2 comments:

  1. aah la cik bib. saya pun perasan. you look leaner :)

    ReplyDelete