Sunday, May 29, 2011

Jepun : 12 Mei 2011


Hari ke 2, 12 Mei 2011. Kami bukan pergi Tokyo tower, tapi pergi Akihabara. Tempat ni banyak jual electronics/electrical goods/products..banyak dalam ertikata terrrrsangat banyak ye. Nasib baik emak saya tak ikut, kalau tidak, mesti dia rasa totally irrelevant dengan hidup dia. Di sini, kami tak beli electronics/electrical goods pun, tapi Shuk beli jam...jam Seiko...puas hati Shuk.

Another rainy day, selepas beli jam dan hati Shuk pun sangat gumbira, dia ajak makan, so, we headed to Ueno, for some kebab. Rasanya, dalam banyak-banyak kebab, yang ini yang paling sedap. The only thing is that, most kebab shops do not serve hot drinks which will be superb in the cold whether. But then, we have to make do with coke lah kan, halal juga. The price of the kebab there is around RM18 each and also, the size is slightly bigger.

After the kebab meal, we went round the bazaar. I bought a purple handbag, which I really like. It only cost  me around RM80..murah la tu, yang penting, made in Japan.


gambar atas : hero saya sedang menunggu kebab siap

makan, macam best sebab kali ni memang kaki dah lenguh dan perut dah lapar dan hari hujannnn

Ameyoko plaza, and open bazaar is not an usual sight in Tokyo, maybe the whether is not suitable for an open bazaar, this is one of the rare ones.





 walk in a payung..we walked from Shinjuku to Shibuya...betul ke? tapi kami jalan jauh bila balik..

Balik rumah, kak nah masak nasi ayam. Imtiyaz panggil nasi ini nasi happy birthday and requested us to sing the happy birthday song before eating...and we just did
 malamnya, tak banyak mende nak dibuat. TV tak faham and also, better lah tidor awal sebab subuh masuk pukul 3.00. Lagi satu, oleh kerana exercise yang kami buat pada siangnya, Shuk and I really looked forward to retire for the nite...

1 comment:

  1. nasi happy birthday??? aduhai imtiyaz... hehehe

    ReplyDelete